Складники:
200 ґ каши гречки
250 ґ сира білого
450 ґ шпінаку мороженого
2 яйця
100 г сметани 18 %
сіль, попер і мелена паприка
1. Кашу зварити так як на опакуваню.
2. На пателні розтопити масло, зошклити цебулю, додати 3 зибки чеснку і на кінци шпінак.
3. В мисці розколотати 2 яйця, додати сир і приправити паприком, солом і попрйом. Ціліст вимішати порядні віделцйом.
4. Ложку шпінаку замішати зо сметаном аж ся зробит сос. Додати сіль і попер.
5. Коли шпінак і каша остинут додати до миски і вимішати.
6. Начиня жароодпорне висмарувати маслом і вилати до ніого масу. На верхи розсмарувати сос сметанови.
7. Печи в пецу нагрітим до 180 стопні през 25 мінут.
Składniki:
200 g kaszy gryczanej
250 g twarogu
450 g szpinaku mrożonego
2 jajka
100 g śmietany 18 %
sól, pieprz, papryka mielona
1. Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na patelni roztopić masło, zeszklić cebulę, dodać 3 zmiażdżone ząbki czosnku i na końcu szpinak.
3. W misce ubić 2 jajka, dodać twaróg i przyprawić papryką, solą i pieprzem. Całość wymieszać dobrze widelcem.
4. Łyżkę szpinaku zmieszać ze śmietaną, aż powstanie jednolity sos. Dodać sól i pieprz.
5. Gdy szpinak i kasza lekko ostygną dodać je do miski i całość wymieszać na jednolitą masę.
6. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i wylać do niego masę. Na wierzchu rozsmarować sos śmietanowy.
7. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
I like it :)
OdpowiedzUsuń